Продукти:
• 3 кг люти чушки
• 2 кг узрели домати
• 600 мл оцет
• 300 г захар
• 300 г сол
• 600 мл олио
• 2-3 дафинови листа
Начин на приготвяне:
Най-подходящи за този вид туршия са лютите чушки от сорта Бяла шипка. Измиваме чушките и изрязваме дръжките им на 1 см от основата.
Приготвяме сос от обелените и настъргани домати. Добавяме солта, захарта, оцета, олиото и дафиновите листа и варим сместа 10-15 минути.
След това прибавяме лютите чушки и кипваме повторно още 5-6 минути. Напълваме буркани, които затваряме и съхраняваме на студено.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...