Продукти:
• 1 кг брашно
• 1 яйце
• 3 с.л. кисело мляко
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. захар
• 1 ч.л. сол
• мая колкото кибритена кутия
• 200 г краве масло (леко притоплено)
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в 2 ч.ч. хладка вода. Всичко (без маслото) омесваме на меко тесто и разделяме на 3 равни части. Всяка част разточваме на кора с дебелина 3-4 мм. Корите намазваме обилно с маслото и ги налагаме една върху друга. Навиваме ги на руло, което нарязваме напреко на 12 парчета.
Парчетата слагаме легнали в тава, намазана с масло, като едно слагаме по средата на тавата, а другите редим около него като слънце. Намазваме питката отгоре с 1 разбито яйце и оставяме да втаса. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...