Продукти:
• 300 г брашно
• 150 г маргарин
• 1 пакетче сирене “Крема”
• 1 яйце
• 1 ч.л. сол
• 1 ч.л. захар
• половин пакпулвер
Подправки за гарниране:
• червен пипер
• ким
• маково семе
• настърган кашкавал
• едро счукани орехови ядки
Начин на приготвяне:
От брашното, пресято с бакпулвера, настъргания на ренде замразен маргарин, солта и захарта замесваме тесто. Към него прибавяме жълтъка и сиренето. Разточваме кора, дебела около 5 мм.
От нея с дребни форми изрязваме фигурки. Намазваме ги отгоре с леко разбития белтък и ги поръсваме с някои от подправките по желание. Печем в умерена фурна до зачервяване - приблизително 20 мин.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...