Продукти:
• 2 кг зелени доматчета
• 2 кг пиперки от сорта Сиврия
• 700 г малки морковчета
• 700 г чорбаджийски чушки
• 700 г краставици
• 1 кг карфиол
• 200 г целина листа
• 1 кг зеле
• 4,5 л вода
• 250 г сол
• 200 мл оцет
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на ивици, а карфиола начупваме на розички. Пиперките и доматите надупчваме с вилица. Нареждаме зеленчуците в 3-литрови буркани, като между редовете слагаме листа от целина.
Заливаме с изстиналата и прецедена саламура. Туршията ферментира 15-20 дни. Претакаме през 1-2 дена в продължение на 10 дни.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...