Кулинарни рецепти » Пилешка чорба с крокети

 Пилешка чорба с крокети

Продукти: (за 6 порции)

• 1 пиле с дреболиите
• 1 връзка корени за супа
• 6-7 картофа
• 1 глава лук
• 1 яйце
• 1 с.л. ориз
• 1-2 с.л. грис
• 1-2 с.л. галета
• черен пипер, индийско орехче
• лимонов сок, сол
мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на парчета и го заливаме със студена подсолена вода. Прибавяме ситно нарязания лук и варим на умерен огън, докато месото омекне. Изваждаме пилето и го обезкостяваме. Отделяме бялото месо, а останалото /без дреболиите/ прекарваме през месомелачка.

Задушаваме в малко мазнина нарязаните на малки парченца дреболии и корени за супа. Прибавяме картофите, нарязани на кубчета, заливаме с прецедения пилешки бульон и кипваме. Прибавяме ориза и оставяме чорбата да ври на тих огън.

Отделно омесваме смляното месо с гриса, яйцето, черен пипер, индийско орехче и сол на вкус. Оформяме от сместа крокети, овалваме ги в галетата и ги пържим в загрятата мазнина до златисто оцветяване.

Разпределяме в чиниите за сервиране по малко от бялото месо и по 1-2 крокета и ги заливаме с горещата чорба, подправена с лимонов сок и сол на вкус.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало