Кулинарни рецепти » Кроканови пасти

 Кроканови пасти

Продукти:

• 150 г брашно
• 300 г кристална захар
• 7 яйца
• 3 жълтъка
• 150 г счукани орехи
• 150 г краве масло
• 75 г пудра захар
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата с половината от кристалната захар до побеляване, при непрекъснато бъркане прибавяме брашното. Разделяме сместа на две и печем поотделно в квадратна тавичка, покрита с намаслена хартия. Двете платки печем една след друга в умерена фурна.

Карамелизираме останалата захар, прибавяме счуканите орехи, разбъркваме и изсипваме в намазана с масло тавичка. След като сместа изстине, я начукваме.

На тих огън стопяваме маслото, като прибавяме и пудрата захар. Отстраняваме от огъня и един по един прибавяме жълтъците. Връщаме на огъня и бъркаме, докато кремът се сгъсти.

Отстраняваме от огъня и веднага прибавяме счуканата карамелизирана захар и ванилията. Много бързо намазваме с приготвения крем единия блат, а другия слагаме отгоре и притискаме. Нарязваме готовия сладкиш на правоъгълни пастички.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало