Продукти: (за 6 порции)
• 1 по-малък заек
• 300 г сурова наденица
• 2 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 3-4 с.л. брашно
• 2 филийки типов хляб
• 1 ч.ч червено вино
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме заека на парчета, които натриваме с черен пипер и сол, овалваме в брашното и изпържваме в 4-5 с.л. олио. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме нарязания на филийки лук. Наливаме останалото олио, прибавяме нарязания на кубчета хляб и разбъркваме.
Отделно нарязваме наденицата на кръгчета.
В намаслен глинен съд нареждаме парчетата месо, върху него разстиламе лучената смес, а отгоре слагаме наденицата. Поливаме с виното и малко топла вода, покриваме с алуминиево фолио и печем 40-50 мин в умерено загрята фурна.
Накрая отстраняваме фолиото и връщаме ястието във фурната, за да се запече и хване коричка.
Масло от облепиха може да си приготвите в домашни условия по два начина: • Смелете в кухненския робот пресни плодове от облепиха, изстискайте през марля сока и го прехвърлете в керамичен или стъ...
За ефективното сваляне на килограми разговаряме с д-р Донка Байкова, доктор по медицина, специалист по хранене и диетика. - Доц. Байкова, вие винаги сте давали много полезни съвети на нашите чита...
Учените смятат, че бадемите имат забележително свойство, а именно да понижават лошия холестерол. Наред с още някои ограничения в храненето, той може съществено да подобри ситуацията с холестерола. В...
Хранителните натравяния са ужасни. Понякога обаче наистина е трудно да се определи дали даден продукт е годен за употреба, отчасти защото проблемите се появяват относително рядко. За всеки случай, д...