Продукти: (за 4 порции)
• 2 ч.ч. булгур
• 4 домата
• 2 стръка праз
• сокът от 1 лимон
• 1 к.ч.зехтин
• магданоз, джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме булгура в 1 л гореща вода, отцеждаме и оставяме да изстине.
Обелваме доматите, почистваме ги от семената и ги нарязваме на кубчета. Прибавяме ги към булгура, заедно с бланширания и нарязан на кръгчета праз.
Подправяме салатата със зехтин, лимонов сок и сол, поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен и разбъркваме.
От древността на кехлибара се приписва свойството да дарява притежателя си с дълголетие и дори безсмъртие. От тази смола са приготвяли лечебни мехлеми за рани, при лечение на кръвохрачене, при болести...
Бутракът (Bidens tripartita L) е плевел. Той е едногодишно тревисто растение с височина до 80 см, право цилиндрично стъбло, зелено или малко червеникаво. Листата са къси, с дръжки, дълбоко триразделни...
Почти няма българска градина, в която да не се отглежда тагетес. В различните краища той е познат като турта или камшица. Това е едно от най-обичаните градински цветя по цял свят. В зависимост от сорт...
Когато организмът изпитва недостиг от полезни вещества, той ни предупреждава и ни отправя зов за помощ. Прави го посредством кожата на лицето, която реагира на всяка промяна в начина ни на хранене. ...