Продукти: (за 4 порции)
• 4 големи портокала
• 100 г ягоди
• 100 мл сметана
• 50 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Отрязваме капачета от горната страна на портокалите. Издълбаваме месестата част, нарязваме я на дребно и я смесваме с нарязаните ягоди.
Прибавяме разбитата със захарта сметана и разбъркваме. Напълваме издълбаните портокали с така приготвения крем и поднасяме.
Все по-често си лягате уморени, но не можете да заспите. Май се налага да промените някои от навиците си, иначе толкова желаният сън ще продължи да ви избягва. Отдавна е известно, че вечер организмъ...
Растението (Ricinus communis) произхожда от тропическа Африка и се култивира в много страни с горещ или умерен климат: Южна Америка, Индия, Русия. У нас билката се култивира в Плевенски, Врачански и Т...
Българската кухня е пикантна, защото се приготвя с разнообразни подправки. Според физиолозите тяхната употреба не е просто каприз или хрумване, а необходимост, повишаваща усвояването на храната и подо...
Някои хора имат стройна фигура без да се ограничават в яденето. Други, дори при спазване на строга диета, трудно се справят с излишните килограми. Коя е причината? Отговорът е един - в нашият метаболи...