Продукти: (за 4 порции)
• 300 г червени чушки
• 300 г картофи
• 100 г сирене
• 4 яйца
• 100 г краве масло
• джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите на филийки и леко ги запържваме в част от маслото. Почистваме чушките, прекарваме ги през месомелачка и ги запържваме в малко масло. Разбиваме яйцата, смесваме ги с чушките и картофите, посоляваме и разбъркваме.
Прехвърляме сместа в намаслена тавичка. Отгоре нареждаме сиренето, нарязано на тънки резени, поръсваме стрития джоджен и заливаме с останалото разтопено масло. Печем 40 мин при 180°С.
Репеят е двугодишно тревисто растение с вретеновиден месест корен, сивокафяв отвън и бял и сочен отвътре. Стъблото е високо до 1,5 м, силно разклонено. Цветовете са двуполови с тръбесто венче, което н...
Ежедневната консумация на чаша червено вино предпазва зъбите от кариес, твърдят италиански учени от университета в Павия. Полезното свойство на червеното вино идва от химикал, който блокира действието...
Омайващият аромат на канела е познат на всеки от нас. От стари времена хората са я използвали в кулинарията, парфюмерията, дори и за правене на магии. В древността канелата е била ценна като златото. ...
Динята е диетичен продукт, на който много диетолози приписват чудодейни свойства. И най-важното, което привлича в динената диета, е минимумът противопоказания. Динената диета - за хора от всяка в...