Продукти: (за 4 порции)
• 4 пъстърви
• 300 г бекон
• 2 с.л. зехтин
• 2 лимона
• 4 щипки смлян кориандър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибите, правим им по 2-3 напречни разреза и ги поръсваме с черен пипер и сол. Във всеки разрез пъхаме по резенче лимон. Нарязваме бекона на 12-16 тънки ленти, които увиваме около пъстървите и захващаме с клечки за зъби.
Печем рибите в умерено загрят грил, като внимателно ги обръщаме за да се опекат и от двете страни.
Ежедневната консумация на чаша червено вино предпазва зъбите от кариес, твърдят италиански учени от университета в Павия. Полезното свойство на червеното вино идва от химикал, който блокира действието...
Актуален проблем за медицината днес е хипертонията и сърдечно-съдовите заболявания, водещи до исхемични увреждания на органи и тъкани. Те са на второ място по причини за смъртност и за инвалидизаиция....
Морковът има голяма хранителна стойност. След майчината кърма това е първият зеленчук, който кърмачето трябва да поеме като сок и каша. Той съдържа захари, лесноразтворими белтъци, витамините А, В, В1...
1. Кисело зеле. Ферментите в него се борят с инфекциите. 2. Лешници. Съдържат най-големи количества витамин Е, предпазващ от сърдечносъдови заболявания. 3. Сьомга. Мастните киселини „омега 3"...