Учените смятат, че бадемите имат забележително свойство, а именно да понижават лошия холестерол. Наред с още някои ограничения в храненето, той може съществено да подобри ситуацията с холестерола.
В рамките на изследването доброволците – всички с повишено ниво на холестерола, били разделени на три групи. Всички спазвали определена диета, но първата група приемала 70 грама бадеми на ден, втората – 30 грама, а третата нито грам. В резултата се оказало, че при първата група нивото на холестерола паднало най-много. В третата група изменение не било отбелязано.
Учените настоятелно препоръчват във всекидневното хранене да присъстват бадемите, за да стабилизират холестерола и укрепят здравето.
Морковът има голяма хранителна стойност. След майчината кърма това е първият зеленчук, който кърмачето трябва да поеме като сок и каша. Той съдържа захари, лесноразтворими белтъци, витамините А, В, В1...
Учените смятат, че бадемите имат забележително свойство, а именно да понижават лошия холестерол. Наред с още някои ограничения в храненето, той може съществено да подобри ситуацията с холестерола. В...
1. Кисело зеле. Ферментите в него се борят с инфекциите. 2. Лешници. Съдържат най-големи количества витамин Е, предпазващ от сърдечносъдови заболявания. 3. Сьомга. Мастните киселини „омега 3"...
Известна е като гръцкият символ на плодовитостта. По нашите земи е пренесена далеч преди създаването на българската държава. Идеална е и за цяр, и за деликатес на трапезата. Още бащата на медицината Х...