Продукти: (за 4 порции)
• 400 г кайма
• 5-6 тиквички
• 3 стръка зелен лук
• 250 мл доматен сок
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. червен пипер
• 1 връзка копър
• 2-3 яйца
• 250 г заквасена сметана
• 1 с.л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и копъра на ситно, а обелените тиквички нарязваме на кубчета. Задушаваме лука в олиото и малко вода. Последователно прибавяме каймата, тиквичките, копъра и червения пипер. Посоляваме, наливаме малко вода и задушаваме на умерен огън.
Когато продуктите омекнат, прехвърляме в тавичка, заливаме с доматения сок и печем в умерена фурна, докато ястието остане на мазнина.
Разбиваме яйцата със сметаната, прибавяме леко препеченото брашно, разбъркваме и заливаме мусаката с тази смес. Печем още десетина минути при температура 180°С.
Подправката ще ви помогне в случай,че сте се порязали, а нямате подръка аптечка. Промийте раната с чиста вода (нека все пак да бъде минерална, а не от чешмата), посипете я с черен пипер и притиснете. ...
Научно е доказано, че сокът от нар запазва всички лечебни вещества на плода и затова е много полезен. Всъщност на кого и на какво той помага? Например, лекарите го препоръчват за лечение на анемия, ат...
Какво ли не сме готови да направим, за да убием апетита - от гълтането на различни (често съмнителни) хапчета до хирургични операции, които намаляват обема на стомаха... А има много по-лесен начин. Пр...
В народната медицина най-често се използват препарати от жълтия нарцис, оказващи бактерицидно и отхрачващо действие. Препаратите от белия нарцис може да се прилагат само външно. При силна кашлиц...