Най-често от зеления фасул се правят консерви в буркани. Но понякога се оказва, че нещо не е както трябва и зимнината вместо в тенджерата отива в боклука. Фризерът е другият по-удобен начин за съхранение на зелените бобове, ако, разбира се, има място и за тях в ледения шкаф. Малцина обаче знаят, че може да си изсушат зелен фасул и да го имат без проблем цяла зима.
Млади бобове се измиват, без да се чистят от дръжките и връхчетата. Попарват се за 1 минута във вряща подсолена вода. После се измиват със студена вода. Нанизват се на конец и се сушат на проветриво място. Добре изсушеният зелен фасул се прибира в сандъче или платнена торбичка и се оставя в сухо помещение. Преди употреба се накисва за 4 часа в хладка вода.
Читателите напоследък задават често въпроси за това как да се използват хербицидите и кой точно да предпочетат в своята градина. Основното правило е да се избере такъв хербицид, който е регистриран ...
Зимното пръскане на овошките се прави срещу неприятели, които зимуват по кората, по пъпките и по клонките. При него се унищожават яйцата на червения овощен акар, яйцата на листните въшки, зимуващите л...
Малиновите растения всяка година изразходват големи количества вещества, за да изхранят плодовете, стъблата заместници и кореновите издънки. Поради тези причини почвата се изтощава. А малината не е в ...
Церопегията (Ceropegia) е от семейство Асклепиеви. Този род включва около 180 вида, които растат из всички тропически райони. Най-разпространен е CeropegiaWoodii – светлолюбиво сукулентно растение с т...