Градина » Осигурете изолация на саксийните цветя

 Осигурете изолация на саксийните цветя

Студеният въздух може много лесно да изстуди почвеният субстрат в съда и така да повреди корените на растенията в саксии, които зимуват на терасата или балкона. Тогава надземната част остава без хранителни вещества и вода. В слънчевите дни вечнозеленият чимшир и рододендронът изпаряват през листата си голямо количество влага, поради което растенията могат да пострадат от недостига й. Това може да се избегне, ако направите зимно укритие на растенията както трябва.

Надеждната защита

За да не замръзва почвата в саксията, обвийте я с материали, които изолират от студения въздух, например, фолио с въздушни балончета.
Важно: С това фолио можете да покривате само саксии, не растения. Отгоре на полиетилена намотайте парчета от стари чували. Те ще закрият фолиото. Като изолиращ материал можете да използвате и опадалите есенни листа. Те ще изградят добър въздушен слой. Първо поставете саксията в стар чувал или неплътно я завийте в рогозка. Останалото празно пространство запълнете с листа.

Автор: Елена Христова

Представяме Ви:

Украсете градината с лисичи опашки

Еремурусът (Eremurus), известен у нас като „лисича опашка”, представлява род много красиви и ефектни цветя, представен от около 35-40 вида. На височина достига 150-160 см. Изключително лесен за отглеж...

Засадете лозичките на постоянното им място

Вкоренените резници от културни сортове лози или т. нар. лози на собствен корен трябва да се преместят на мястото за засаждане веднага след приключване на вегетацията през първата година от вкореняван...

Бадемът се засажда наесен

Бадемовите дръвчета трябва да се засаждат през есента, защото развитието им започва много рано и засаждането през пролетта е рисковано. Това е една от най-раноцъфтящите овошки. Цъфти обикновено към кр...

Патладжанът иска да му е топло

Топлолюбивият зеленчук най-добре се развива и расте при 22-28 градуса. Ако температурата е под 15°С, цветовете и завръзите окапват. При силно захлаждане се появява антоцианово оцветяване на всички зел...

Начало