1. Не размествайте без да се налага саксиите. Листата на цветята винаги се насочват към светлината и ако често изменяте положението им, могат да се получат смущения в развитието.
2. Ако пръстта в саксиите изсъхне, смесете я с малко дървени стърготини или с речен пясък.
3. Не прекалявайте с поливането. Излишната вода, която растението не е попило, трябва след 2-3 часа да се изхвърли от подложката на саксията. От прекомерната влага младите корени започват да гният.
4. Ако въздухът в стаята е сух, най-вече от парното, веднаж месечно наливайте в саксиите по половин литър мляко. Това е един много добър начин за подхранване на растението.
5. За да имат листата на фикуса блясък и хубав зелен цвят, сипете една чаена лъжичка рициново масло до самия корен на стъблото.
6. Не изхвърляйте водата от домашния аквариум. С нея поливайте цветята.
7. Редовно отстранявайте праха от листата, за да могат да дишат. Растенията с дебели листа изтривайте веднаж седмично с мокра гъба, а след като изсъхнат, ги намажете с тампон от памук, натопен в бира. Това ще им даде блясък и ще ги запази до известна степен от прахта.
8. Ако фикусът е с малко листа или расте само на височина, в същата саксия посадете някакво увивно растение - например бръшлян.
Зебрината (Zebrina) е родена в Мексико и Централна Америка. Расте във влажните гори и на скалистите брегове на реките, във влажните сенчести места. Това е едно от най-обичаните стайни цветя. Висящата ...
Бистротата на виното се получава по два пътя. При първия се изчаква самоизбистряне, което е бавно и несигурно. Вторият предвижда вкарване във виното на чужди безвредни вещества (бистрители). Те образу...
Виновници за тунелчетата в кората на ябълките най-често са група дребни (2-3-4 мм) черно-кафяви бръмбарчета, с късо, сбито, цилиндрично тяло. Това да короядите. Те са широко разпространени и нападат г...
За късно производство на зелен фасул се избира почва чиста от плевели и осигурена с поливна вода. За предпочитане са глинесто-песъкливите, леките черноземи,речните наносни и богатите на вар почви. Не ...