За да отглеждате успешно хортензията, трябва да знаете, че тя се нуждае от богата на хранителни вещества почва, която задьржа много влага. Нещо повече, поради произхода си тя изисква почти блатни условия, или поне да се полива толкова често, че почвата около нея дори да позеленее. При това стремежът на растенията е към буен растеж, което пък пречи на цъфтежа. По правило първите две години хортензията не се реже. В третата година това вече е наложително. Растенията са развили няколко разклонения, понякога неправилно ориентирани. Запомнете, резитбата се провежда винаги през март - април, според метеорологическите условия през пролетта.
Как става
C овощарска ножица отстранете излишните разклонения в основата на растенията. Добре е да се оставят две, а при по-възрастните растения - три водещи клончета.
Отстранете прецъфтелите съцветия така, че да оставите клонките под тях с по две пъпки. Така ще предизвикате порастване на цъфтящи клонки.
Важно е да не отстранявате прецъфтелите цветове през есента, за да предпазите от измръзване връхните пъпки на клонките през зимата. Всяка следваща година в основата оставяйте само 2 или три основни клонки, с възрастта обаче връхните разклонения стават все повече, което е гаранция за образуване на многобройни цъфтящи разклонения.
Мушкатото от семейство Здравецови (Geraniaceae) произхожда от Южна Африка. Името му идва от гръцката дума pelagros, която означава щъркел, и е свързано с формата на плодовете. Родът включва около 280 ...
Фасулът се отглежда за храна на хората . За целта се използват като зрелите така и зелените бобове. Съдържа почти всички незаменими аминокиселини. Богат е на минерални соли-калций, фосфор, магнезий, ...
Пикирането на доматения разсад се прави, за да се увеличат хранителната площ и обемът на въздуха, необходими за по-нататъшния растеж и развитие на растенията. Те се пикират при наличие на първа двойка...
У нас шипката се среща навсякъде. Има я на морското равнище и високо в планината. Заради ценните си качества е култивирана още от дълбока древност. Практиците цветари са успели през годините да опитом...