Като стайна култура лимоните се отглеждат ниски. Основният летораст се почиства от странични разклонения на височина 15-20 см, а когато достигне 30 см неговият връх се пензира. С цел формиране на короната и ускоряване на плододаването (плодовете се завързват на леторасти от 4-ти и по-горен разред) са необходими редовни резитби и пензиране. Изграждането на короната при добре гледаните растения се постига за две години. Резитбите за поддържане са слаби.
За отглеждане на лимоните по-подходящи са дървените, а за по-малките растения – глинените съдове. Те не се влияят от външната температура, поради което температурата на почвата в съда е сравнително постоянна. Дъното трябва да има отвори. Големината на съда трябва да съответства на големината на растението. Малките лимони, засадени в големи съдове, имат забавен растеж, тъй като тяхната коренова система се стреми да запълни съда, а след това започва да расте надземната част на растението. Съдовете трябва да се сменят през една-две години с по-големи. След осмата година растението се отглежда в постоянен съд с размери 45-60 см широки и 36 см дълбоки.
Почвата трябва да бъде рохкава, богата на хранителни вещества. Затова се използва почвената смес от две части чимова или горска почва, една част добре разложен оборски тор и една част чист речен пясък.
Прочутият гъбар Владимир Куц пред recepty.bg - Г-н Куц, казват, че кладницата е най-вкусната гъба, но много хора не я познават добре. Разкажете нещо повече за тази гъба. - Опитните гъбари см...
Борагото (Borago), известно още като краставична трева, се отглежда предимно в Западна Европа като зеленчуково (младите листа на растението се използват за салата), медоносно и декоративно растение. Р...
Зимният чесън образува много едри растения с широки, сочни, крехки листа и дебело лъжливо стъбло. Луковиците са едри с тегло около 35 г, с 14-15 скилидки, обвити в бели или мръснобели, не много плътни...
За да отглеждате успешно хортензията, трябва да знаете, че тя се нуждае от богата на хранителни вещества почва, която задьржа много влага. Нещо повече, поради произхода си тя изисква почти блатни усл...