Отглеждането на посадъчен материал от два пъти плододаващи през годината сортове малини не е както при обикновените, поради тяхната биологична разлика. Те образуват плодовете си върху зелени издънки във втората половина на лятото. Това продължава до падане на есенните слани. Продължителното зреене на плодовете дава възможност на някои от тях при опадането им да поникнат. Новите растения значително се различават от оглеждания сорт. Това не трябва да се допуска. Всички узрели плодове е нужно да се обират навреме. Необходимо е маточното насаждения редовно да се полива до края на беритбата. Така посадъчният материал се развива добре и плодовете наедряват. По-продължителното зреене ограничава възможността за химическата борба. При необходимост трябва да се използват подходящи препарати с къс карантинен срок и се поставят табели предупреждаващи, че маточникът е пръскан. На табелата се отбелязава датата на пръскането, препарата, периодът на карантинния срок и че беритбата на плодовете е забранена. Особено внимание трябва да се отдели на листните въшки и цикадките, които пренасят вирусни и микоплазмени болести.
Подхранването се извършва през юли на два пъти с по 10 кг азотен тор за добиване на качествен посадъчен материал.
Най-подходяща продължителност за отглеждане на малиново насаждение е 3 години на едно и също място. След това растенията завирусяват силно.
За да образуват качествени кореноплоди репичките, се нуждаят от рохкава и богата почва с достатъчно влага. На бедна и суха почва кореноплодите загрубяват и изкуфяват, рано се формира и цветоносно стъб...
За начало трябва да отбележим местата, където ще бъдат разположени растенията. Редовете да са бъдат прави. Най-добре е, ако бъдат разположени от север на юг. Мястата им се отбелязват с колчета. Ще си...
Мнозина я подценяват, но като истински любител, който е усвоил зимната резитба на този овощен вид, вие няма да я пренебрегнете. Състои се във филизене и пензиране. Филизенето се извършва още в начал...
Много добрите вкусови качества и голямата хранителност на захарната царевица я правят една от най-разпространените и предпочитани култури. Отглежда се заради семената, които имат значителна калорична ...