24.03.2023 година
1564339898.swf
М
ода и красота
 6062 |  0 
Френският маникюр
Той е един om най-изтънчените начини ga се подчертае красотата на ръцете и на добре поддържаните нокти. Френският маникюр отива абсолютно на всички, но не е особено лесен за реализиране, когато не се спазва последователността на етапите.

Изпилете в квадрат

Почистете ноктите си от предишния лак, измийте ръце и се подсушете старателно. Оформянето става, като пиличката се движи успоредно на нокътя, а после ъглите леко се заоблят - старайте се на всяка цена да запазите квадратната форма.

Оцветете в бяло

Това е най-деликатният момент от цялата процедура. С помощта на бял матов лак, предназначен специално за френски маникюр, оцветете външния край на нокътя под формата на тънък полумесец. Ако не се отличавате с особена сръчност, подпрете ръце от лактите до китките на някоя маса, за да не треперят. Като свършите, оставете лака да изсъхне - необходима му е само 1 минута.

Лакирайте изцяло

За целта използвайте светлобежов или розов лак, непременно прозрачен и без следа от седефен оттенък. Нанесете един или два слоя в зависимост от това каква наситеност искате да постигнете. Изчакайте 3 минути.

Завършете с фиксатор

Ноктите ви ще блестят и ще останат в безупречно състояние цяла седмица, ако накрая ги покриете с фиксатор или с много блестящ прозрачен лак, Стига ви и един слой. Френският маникюр ще изсъхне напълно след 5 минути. През това време не правете нищо, за да не опропастите резултата от усилията си.
26.10.2010 г. / Снежана Кънева

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2023