24.03.2023 година
1564339898.swf
М
ода и красота
 5949 |  0 
Червило според устните
Едва ли има друга част от човешкото тяло, която да е такъв индикатор за вашето настроение както устните. А знаете ли че цвета на червилото много говори за характера ви. То е неизменна част от грима и привлича внимание към устните, а в същото време се грижи за тях. Червилото е единственото козметично средство, което освен, че трябва да изглежда добре, трябва да има приятен вкус и мириз.

От какво е направено червилото?

Червилото се състои от масло, ланолин и синтетични оцветители. Пропорциите на тези съставни части определят свойствата на червилото. Кремообразните матови червила съдържат най-висок процент оцветители (около 10%), затова те добре покриват устните и добре се задържат. В блясъка за устни оцветителите са до 5-8 пъти по-малко, а процента на маслата много повече. Затова той е блестящ и прозрачен. Перлените червила пък включват синтетична слюда и много ланолин. Класическото червило съдържа крем-блясък и пудра. Крем-блясъка придава на устните гланц. Обезпечен е от ланолина, който е около 45 %. Гланца може да бъде цветен и безцветен.
На устните може да поставите само блясък или в комбинация с червило като го нанесете върху червилото.

Защо е толкова важен контурния молив?

Най-вече защото придава форма на устните и не позволява червилото да се размаже. С помощта на контурния молив може лесно да промените формата на устните при необходимост. За да изглеждат устните естествено, цвета на контурния молив трябва да е същия цвят като червилото или един тон по-тъмен от него.

Какво да правим, ако имаме сухи, изпръхнали устни?

Червилото стои добре на гладки устни. Често под въздействието на външната среда устните са сухи, а в студените сезони и изпръхнали. Ако се гримирате, започнете с нанасяне на балсам за устни или силно овлажняващо червило. Подложени и на силно слънце устните могат да пострадат. Затова през лятото за предпочитане са червилата съдържащи слънцезащитни съставки. За идеалния грим са ви необходими червило, може и блясък, четка и контурен молив за устни.

5 практични правила:

1. Нанесете подхранващ крем или балсам за устни за еластичност и против изпръхване. Кремът не само подхранва устните, но им придава красив блясък.

2. С помощта на гъбичка нанесете от тоналното средство или пудрата върху устните. Поставено, червилото се разпределя равномерно и се държи по-дълго.

3. С подходящ контурен молив очертайте устните внимателно като започнете от средата.

4. След това с четка нанесете червилото на устните. Това също трябва да направите от средата на устните към ъгълчетата като покривате и очертаната повърхност. След това върху червилото нанесете блясък за устни, но само в централната част на устните, защото има тенденции да се разлива.

5. За да се отървете от излишното количество червило, което иначе ще се лепне на зъбите, използвате салфетка за отнемането му. Ако отнемете твърде много от червилото, може да нанесете втори пласт, който е по-интензивен и по-траен. При поставяне на блясък излишъка не трябва да се отстранява, защото ще лиши устните от блясък.

Червилото като коректор

Умелото поставяне на червилото може да промени както формата така и ширината на устните. Големите устни могат да изглеждат по-малки, ако ги подчертаете в ъглите с контурен молив и поставите блясъка на централната част на устните. И обратно малките устни могат да изглеждат по-големи, ако се подчертаят с контур и се запълнят добре с червило.
Тънките устни могат да изглеждат по-дебели, ако се очертаят съвсем леко с контурен молив в блед цвят. Извън очертанията на устните след това се нанася ярко червило и много блясък.
За пълните устни - точно обратното. Използвайте молив в по-тъмен цвят и избягвайте бледи и ярки червила, а след нанасяне на червилото трябва да отнемете излишното количество за да не блести. За предпочитане са тъмните червила.
06.02.2011 г. / Саша Маркова

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2023