Козметични рецепти » Най-сигурните начини да си съсипете живота

 Най-сигурните начини да си съсипете живота

Толкова много съвети са ви дадени, толкова много е изписано и казано
по повод това, как да постигнете щастието, че понякога ви се струва практически невъзможно вместо него съдбата да ви отреди друго. Огромна грешка! Стига да поискате (и да се постараете), вие сте в състояние да превърнете живота си в истински ад. Ето как:

По-често мислете за проблемите си.
Не вярвайте, че от всяка ситуация може да се намери изход, а когато се усетите на дъното, разтоварвайте се върху най-близките си хора - та нали именно те са виновни, че още не сте покорили върховете!

Забелязвайте само лошите неща.
Така например на първата среща с мъж, когото харесвате, мислете не за него, а за джинсите, които правят задника ви огромен. Срещата ще мине кошмарно и ще ви даде повод за стотен път да си направите извода, че никой не ви харесва.

Изобщо не спортувайте.
Кому е необходимо движението, след като е по-приятно свободното време да се запълва с лежане пред телевизора? Колкото до ендорфините, тези хормони на щастието, изработвани от мозъка по време на физически усилия, какво толкова - заменете ги с цяла кутия шоколадови бонбони. Благодарение на тях скоро няма да се побирате и в хавлията си за баня, но затова пък ще имате още един повод да се мразите.

Започнете зверска диета за отслабване.
Не си и помисляй те за кисело мляко, плодове, зеленчуци! Само вода от чешмата и сурови моркови.

По-често общувайте с песимисти.
Единствено те могат да ви влязат в положението. И няма да ви посъветват как да оправите нещата, а ще ви посочат още хиляда и една причини, за да сте нещастни. Истински мъдреци, песимистите предварително знаят, че каквото и да предприеме човек, от това няма да излезе нищо, а дори и да излезе, краят непременно ще бъде лош.

Никога не казвайте „не".
Помнете - не е важно какво искате вие, а какво искат другите и винаги се съобразявайте с желанията им. Не отказвайте подслон на досадната братовчедка от провинцията, която на всичко отгоре ще пропилее спестяванията ви, вършете работата на колегите си вместо тях, ходете на почивка на планина, а не на море, понеже така иска съпругът ви.

Колкото може по-рядко се срещайте с приятели.
Организирайте деня си по схемата вкъщи - на работа - вкъщи. Никакви кинопрожекции, никакви разходки сред природата, никакви срещи на кафе - те само ще ви загубят времето. Освен това е сигурно, че без доброто отношение на приятелите, тяхното чувство за хумор и мълчалива поддръжка вие съвсем скоро ще се усетите никому ненужна.

Споделяйте с колегите всякакви интимни подробности.
По-често и по-задълбочено им разказвайте за своите разочарования, раздели и семейни проблеми - само така славата ви на неудачница и глупачка ще се разнесе със скоростта на светлината.

Придържайте се към определен начин на живот.
Започвайте деня с цигара, от сутринта до вечерта изпивайте минимум пет силни кафета, по-често яжте сандвичи, хамбургери, пица. Пепеливият цвят на лицето, преждевременните бръчки, наднормените килограми и умората не ви мърдат. Също както и ужасът в очите на противоположния пол.

Гледайте новините по всички телевизии.
Вълнуващата информация за катастрофи, криминални престъпления, корупция, повишаване на цените е в състояние да изтрие усмивката от лицата и на най-големите оптимисти.

Често си мислете за това, което не можете да си позволите.
Няма значение дали става въпрос за пътуване до Париж, за скок с бънджи или за целувка с красив непознат. Основната ви цел е добре да усетите колко сте ощетена от съдбата и съответно да се изпълните с мрачна завист и омраза към тези, които са способни да се радват на живота.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Съблазнителка ли сте?

Жената, която познава себе си, струва колкото две непросветени по въпроса. Дори да отричате принадлежността си към съблазнителките, трябва да знаете, че това е заложено в женската същност, независимо ...

Гримиране за начинаещи

Усилията да изглеждаш добре започват с правилното гримиране, а това никак не е лесна работа. Направо си е цяла наука и се изисква да имаш усет към цветовете. Какво трябва да знаете предварително...

9 стъпки към перфектния есенен грим

Световноизвестните законодатели в областта на макиажа са убедени, че най-добрият избор, който представителките на нежния пол могат да направят през есента, е да се ориентират към максимално естествени...

Мезотерапията с биоколаген

За мезотерапията с биоколаген разказва д-р Eлка Коева, специалист-дерматолог. Тя има дълъг професионален стаж у нас и в чужбина. Постоянен член на EADV . От 2008 г.е член на Световната общност на ест...

Начало