Козметични рецепти » 10 правила за фин загар

 10 правила за фин загар

Текат първите дни на лятото. Много от нас вече се отправят към плажовете. Предстоят прекрасни слънчеви дни, но за да се възползвате максимално от слънцето и да се сдобиете с перфектен тен е необходимо да спазвате някои прости правила.

1. За предпазливите

Ако имате останали слънцезащитни препарати от миналия сезон (даже да са пазени в хладилник) без да съжалявате ги изхвърляйте: под действието на въздуха и времето защитните им свойства са се загубили. Ще разчитате на защита, а ще получите изгаряне. Таква икономия не ви е нужна.

2. За нежните

Понякога предпазните средства, както и всякакви козметични препарати, могат да предизвикат алергия поради индивидуална непоносимост към някои от компонентите. Преди да купите избраното от вас средство, нанесете го на неголям участък от кожата (около лакътя), а на следващия ден проверете няма ли раздразване на кожата. Ако всичко е наред, купувайте смело!

3. За любителите на козметични процедури

2-3 седмици преди отпуската прекратете всички активни козметични процедури, включващи дълбоко насищане на кожата с ензими и плодови киселини - те увеличават риска от поява на пигментни петна.

4. За фанатиците на чистотата

Ако вие по някакви съображения не използвате слънцезащитни кремове, не се мийте със сапун непосредствено преди слънчеви бани. Обезмаслявайки кожата, сапунът разрушава защитната бариера и я прави беззащитна пред агресивните ултравиолетови лъчи.
5. За тези, които лежат на плажа от сутрин до вечер. Най-доброто време за излагане на слънцето е до 11 сутрин и от 15 до 18 вечер. В средата на деня за предпочитане е сянката. Даже ако има облачета на небето и ветрец от морето... Именно в това време е най-лесно да изгориш.

6. За тези, които обичат много да плуват

Грешат тези, които мислят, че под водата не се почернява. Във водата слънчевите лъчи практически без загуба проникавт на метър. Даже на дълбочина половин метър на тялото попада 60% от слънчевото излъчване.

7. За тези които постоянно използват декоративна козметика

Преди излизане на плаж да не се прави козметично разкрасяване. Под действието на слънцето макиажът ще измени цвета и консистенцията в лоша посока, след което може да предизвика възпалителна реакция на кожата.

8. За любителите на изкуственото слънце

На възрастните да почерняват в солариумите и през лятото не се забранява. Но вие трябва да се уверите във високото качество на апаратурата и нейните “свежи” лампи. Децата, дори и най-идеалния солариум, не трябва да посещават. Още един важен нюанс: не се печете в един и същи ден на истинско слънце и в солариума. Помнете, че загарът, получен в солариума, не дава достатъчно защита от слънчевите изгаряния. И ако вие на следващия ден отивате на плаж, задължително употребете слънцезащитни средства.

9. За тези, които искат да запазят красивия тен

Веднага след слънчевата баня приемете топъл душ - ще отстраните остатъците от слънцезащитния препарат, смесен с пот и прах. Иначе те могат да провокират раздразване на кожата. След душа интензивно овлажнете и попийте тялото със специални средства, способни да възстановяват водния баланс на кожата, да я омекотят и придадат копринен вид. В тях тябва да влизат екстракт от алое, пантенол, алантоин, шипково масло, жожоба и морковени семена.

10. За тези, които следят своята фигура

За да се върнете от отпуска без “излишни” килограми и с равен тен, не лежете на плажа, а повече се движете. Движението помага на обмяната на веществата и благодарение на това тенът изглежда по-добре.

Автор: Татяна Стоянова

Представяме Ви:

Стройни крака за 15 минути на ден

Необходими са малко време и минимални усилия, за да се сдобиете със стегната и стройна фигура. Упражненията изпълнявате с малки гири или пълни стъклени бутилки от 500 мл в ръцете. Упражнение 1. ...

Майки и дъщери

Къде ходиш вечер? Храниш ли се редовно? Кога ще дойдеш да ме видиш? Изми ли си прозорците? Подобни въпроси със сигурност ви нервират безумно, още повече, че ги задава теоретично най-близкият ви чове...

Релакс с помощта на орто-биономията

Най-после имате малко време за себе си. Децата вече са в леглото, съдовете са измити... Жалко, че не разполагате с персонален масажист, който да прогони напрежението, натрупало се в тялото ви през ден...

Формата на лицето – разчитайте на нея

За да изглеждаме точно толкова хубави, колкото ни се иска, ние трябва да съобразяваме прическата, грима, бижутата и даже деколтетата на дрехите си със своето лице - кръгло, издължено, квадратно, триъг...

Начало