19.02.2020 година
1564339898.swf
К
озметика
 2957 |  0 
Епилация със захар
От нежеланото окосмяване на тялото можем да се отървем не само с помощта на горещ восък. В древността например за епилация хората са използвали... захар. Ако искате да се възползвате от опита им, пригответе си нужната смес.

Рецептата:

За целта ви трябва супена лъжица и тенджера за забъркването на сиропа. Съставките му са: 10 супени лъжици захар, сокът на половин лимон (без семките) и 1 супена лъжица вода.
Смесете всичко в тенджерката до получаването на еднородна консистенция. След това, бъркайки, затоплете сиропа на възможно най-слаб огън.Не променяйте температурата, намалявайки или увеличавайки температурата на котлона. Съвсем скоро захарта ще стане прозрачна и в нея ще се появят мехурчета въздух. После ще придобие златистокафяв цвят и ще усетите лек аромат на карамел. Нека да поври известно време.
Леко охладете сместа и пробвайте дали е готова по следния начин: вземете мъничко от нея с палеца и показалеца си, но внимавайте да не се опарите. Ако не се залепва за пръстите ви, значи е готова за употреба. Ако залепва твърде плътно – използвали сте повече вода и едва ли ще можете да я използвате за епилация.

Пpиложението:

За да сте сигурни, че всичко е наред, опитайте да почистите от косми малък участък от ръката си. Разпределете сиропа равномерно, почакайте малко и след това дръпнете с рязко движение получилия се пласт. Ако се получи, преминете към краката. Не забравяйте, че трябва да отлепвате захарната смес обратно на посоката на растеж на косъма. За да бъде сполучлива захарната епилация, космите не бива да са дълги. След приключване на процедурата измийте внимателно остатъците от захарта под горещ душ.
Захарната епилация има предимства пред обезкосмяването с химически или механични средства. Основното е, че увреждането на кожата е минимално и се свежда до временно зачервяване.
15.11.2011 г. / Ани Димитрова

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020