Кулинарни рецепти » Задушена треска

 Задушена треска

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г филе от треска
• 2-3 с.л. брашно
• 3-4 с.л. олио
• 2 глави лук
• 1 скилидка чесън
• 3 ч.л. доматено пюре
• 100 г стерилизирани скариди
• магданоз, оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарясваме рибата на кубчета, поръсваме с черен пипер и сол, овалваме в брашното и изпържваме в половината олио.

Нарязваме лука на кръгчета и го изпържваме в останалото олио. Прехвърляме го в тавичка и прибавяме рибата, счукания чесън, доматеното пюре, размито в 1 ч.ч. топла вода, ситно нарязан магданоз.

Подправяме с оцет на вкус и задушаваме 40 мин в слаба фурна. Десетина минути преди края прибавяме скаридите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало