Кулинарни рецепти » Рибен кебап в гювечета

 Рибен кебап в гювечета

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г филе от риба
• 1,5 к.ч. олио
• 4-5 стръка праз
• 300 г домати
• 2 яйца
• 3-4 с.л. кисело мляко
• 4-5 мариновани червени пиперки
• 1 ч.ч. бяло вино
• 50 г кашкавал
• 1 лимон
• 4 люти чушлета
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на хапки, посоляваме и задушаваме в част от олиото.

Нарязваме праза на кръгчета и го задушаваме в останалото олио. Щом омекне, прибавяме обелените и настъргани домати, ситно нарязаните пиперки, виното, ситно нарязания магданоз и няколко зрънца черен пипер. Посоляваме.

Разбъркваме и разпределяме сместа в гювечета. Отгоре разпределяме парчетата риба. Заливаме с яйцата, разбити с киселото мляко и поръсваме с настъргания кашкавал. Печем гювечетата в умерена фурна, докато останат на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало