Кулинарни рецепти » Домашна сливенска лютеница

 Домашна сливенска лютеница

Продукти:

• 5 кг червена капия
• 4 кг червени домати
• 1 кг картофи
• 1 кг моркови
• 600 г лук
• 200 г чесън
• 800 мл олио
• 200 г захар
• 80 г сол
• 1 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

Изчистваме чушките, бланшираме ги за 3-4 мин и ги смиламе през машинка за месо. Обелените домати, сварените картофи, бланшираните моркови, лука и чесъна също смиламе. Нарязваме магданоза на ситно.

Слагаме смлените домати да се варят, докато намалят обема си с 2/3 и тогава прибавяме останалите продукти. Когато лютеницата се сгъсти, я сваляме от огъня и пълним бурканите с още топлата лютеница.

Стерилизираме 40 минути.

Автор: Надежда Стойчева

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало