Кулинарни рецепти » Пъстърва с бадеми

 Пъстърва с бадеми

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пъстърви
• 40 г краве масло
• 100 г бадемови ядки
• 1 к.ч. коняк
• 2 портокала
• 2-3 скилидки чесън
• 1 дафинов лист
• 3-4 стръка босилек
• 2 стръка джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Смесваме натрошения дафинов лист със ситно нарязаните джоджен, босилек и чесън. Разпределяме тази смес във вътрешноста на четирите риби.

Нареждаме пъстървите в тавичка, обилно намазана с мазнина. Поръсваме със счуканите бадеми, сол и черен пипер на вкус.

Смесваме коняка със сока, който сме изцедили от портокалите, и заливаме рибата с тази смес. Печем 30 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало