Кулинарни рецепти » Динени мъфини

 Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя)

• 3 ч.ч. брашно
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.л. бакпулвер
• 1 щипка сол
• 1/4 ч.л. канела
• 6 с.л. масло
• 2/3 ч.ч. захар
• 2 яйца
• 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 1/2 ч.ч. динен сок
• 1/2 ч.ч. ситно нарязана диня
• 1/2 ч.ч. стафиди

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното в дълбока купа и го смесваме с бакпулвера, содата, солта и канелата. Добавяме маслото, захарта и яйцата.

Млякото, динения сок и стафидите разбиваме добре и ги разбъркваме с тестото. Изсипваме тестото в намазнени кексови формички, като съдържанието трябва да запълни 2/3 от обема им.

Печем мъфините в умерена фурна върху решетка.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало