Продукти:
• 1 кг чушки
• 200 г сирене
• 3-4 яйца
• 2 с.л. брашно
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. олио
• магданоз
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките, почистваме ги от семето и люспите, посоляваме и ги нареждаме в намаслена тавичка, като редим пласт чушки, пласт натрошено сирене.
Отгоре поръсваме с олио и заливаме със смес от разбитите яйца, брашното и млякото. Овкусяваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и запичаме мусаката в умерена фурна.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...