Продукти:
• 1 кофичка кисело мляко
• 3 яйца
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.ч. захар
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. канела
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• мармалад
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата, след което при непрекъснато биене прибавяме последователно към тях киселото мляко, размесено със содата, захарта, олиото и канелата. Накрая прибавяме смлените орехови ядки и брашното. Замесваме средно твърдо тесто, което разделяме на три части.
Двете части разстиламе на дъното на намаслена и набрашнена тавичка, така че да получим слой с дебелина 2 см. Отгоре намазваме обилно с мармалад. Третата част от тестото разточваме на кора с дебелина 5 мм. От кората изрязваме лентички, които кръстосваме като решетка върху мармалада.
Печем питата в силна към умерена фурна. Поднасяме я поръсена с пудра захар.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...