Продукти:
• 1 пакет готови кори за баница (фини)
• 1 кг настъргана тиква
• 150 мл олио или краве масло
• 200 г смлени орехови ядки
• 1 пакетче канела
• 1 ч. ч. кристална захар
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
В половината олио задушаваме тиквата заедно с орехите и канелата.
Върху всяка кора поръсваме препържено олио, слагаме от плънката, поръсваме със захар и навиваме на руло.
Нареждаме рулата в намазана с олио тавичка. Опичаме тиквеника в умерена фурна и след като изстине, го поръсваме с пудра захар.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...