Продукти:
• 2 пакета готово бутер тесто
• 100 г шоколад
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 яйце
• 1 к.ч. захар
• 1 к.ч. смлени бадемови ядки
• 1 яйце и 1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Натрошаваме шоколада и го разтопяваме в горещото мляко. Прибавяме яйцето, което сме разбили заедно със захарта и варим на тих огън при непрекъснато бъркане. Когато сместа се сгъсти, отстраняваме от огъня, изчакваме да изстине и прибавяме смлените бадеми.
Разстиламе единия пакет тесто и разпределяме отгоре плънката като оставяме по краищата непокрита ивица, широка около 2 см. Разбиваме жълтъка с 1 с.л. вода и намазваме с него непокритите ивици. Покриваме отгоре с второто тесто и притискаме краищата, за да залепнат.
Намазваме отгоре питата с разбитото яйце и печем първите 10 мин при температура 240°С, а след това допичаме още 20 мин при температура 200°С. Сервираме питата студена.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...