Продукти:
• 1 кг брашно
• 2 яйца
• 500 г кисело мляко
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.ч. пудра захар
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Омесваме тесто от брашното, киселото мляко, яйцата, содата и солта и го разточваме на питки с дебелина 0,5 см.
Изпичаме питките от двете страни върху затоплената плоча на печката, намазваме ги с масло, поръсваме с пудра захар и ги поднасяме топли.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...