Продукти:
• 3 големи стръка праз
• 100 г олио
• 3 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода
• 1 1/2 ч.ч. пшенично брашно
• 1 1/2 ч.ч. царевично брашно
• 2 с.л. нарязан на ситно джоджен
• сол
Начин на приготвяне:
Праза нарязваме и задушаваме в олиото, посоляваме. Яйцата разбиваме, прибавяме киселото мляко със содата, брашното и джоджена и задушения праз.
Разбъркваме добре и изсипваме в намазана с олио тава, може и в кексова форма. Печем до зачервяване.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...