Продукти:
• 3 големи стръка праз
• 100 г олио
• 3 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода
• 1 1/2 ч.ч. пшенично брашно
• 1 1/2 ч.ч. царевично брашно
• 2 с.л. нарязан на ситно джоджен
• сол
Начин на приготвяне:
Праза нарязваме и задушаваме в олиото, посоляваме. Яйцата разбиваме, прибавяме киселото мляко със содата, брашното и джоджена и задушения праз.
Разбъркваме добре и изсипваме в намазана с олио тава, може и в кексова форма. Печем до зачервяване.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...