Кулинарни рецепти » Мелчета

 Мелчета

Продукти:

• 2 кг брашно
• мая за хляб (колкото кибритена кутийка)
• 1 л прясно мляко
• 3 с.л. олио
• 3 с.л. захар

За сиропа:

• 2 ч.ч. вода
• 1 и 1/2 ч.ч. захар

Начин на приготвяне:

Затопляме леко млякото и разтваряме в него маята. Прибавяме захарта и брашното и омесваме средно твърдо тесто, което оставяме на топло да втаса. Щом тестото втаса, го разточваме на правоъгълна кора.

Намазваме кората с олио и я навиваме на руло. После нарязваме рулото на малки рулца, които нареждаме в намаслена тавичка и печем до порозовяване.

Изчакваме мелчетата да изстинат и ги заливаме с горещ сироп, приготвен от захарта и водата.

Автор: Димитрина Георгиева

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало