Кулинарни рецепти » Мелчета

 Мелчета

Продукти:

• 2 кг брашно
• мая за хляб (колкото кибритена кутийка)
• 1 л прясно мляко
• 3 с.л. олио
• 3 с.л. захар

За сиропа:

• 2 ч.ч. вода
• 1 и 1/2 ч.ч. захар

Начин на приготвяне:

Затопляме леко млякото и разтваряме в него маята. Прибавяме захарта и брашното и омесваме средно твърдо тесто, което оставяме на топло да втаса. Щом тестото втаса, го разточваме на правоъгълна кора.

Намазваме кората с олио и я навиваме на руло. После нарязваме рулото на малки рулца, които нареждаме в намаслена тавичка и печем до порозовяване.

Изчакваме мелчетата да изстинат и ги заливаме с горещ сироп, приготвен от захарта и водата.

Автор: Димитрина Георгиева

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало