Продукти:
• 1.5 кг черници
• 1 кг захар
• 20 г пектин
• 1 ч.л. лимонтузу
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина и захарта и леко разбъркваме. Оставяме да престоят 2 часа, като периодично разбъркваме.
Наливаме 1-2 к.ч. вода и кипваме на огъня. Намаляме температурата, добавяме ванилията и варим 10-15 мин. Накрая сипваме лимонтузуто и доваряваме още 3-4 мин.
Разливаме горещото сладко в сухи бурканчета, затваряме ги и ги обръщаме с капачките надолу, докато изстинат.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...