Продукти:
• 1 кг чушлета сорт "Шипка"
• олио за пържене
• 1/2 ч. ч. оцет
• чесън, магданоз, копър
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Изчистваме от опашките чушлетата. Цепваме ги на връхчетата и ги изпържваме леко в олио. В същото олио запържваме счукан чесън, ситно нарязан магданоз и копър, заливаме с оцета и посоляваме на вкус.
Редим изстиналите чушлета в бурканчета, като между тях слагаме от соса с чесъна и подправките. Стерилизираме по желание.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...