Кулинарни рецепти » Боле с малини и шампанско

 Боле с малини и шампанско

Продукти:

• 1 кг малини
• 1 ч.ч. пудра захар
• 1 бутилка червено вино
• 2 ч.ч. ром
• 1 бутилка шампанско
• 1 бутилка газирана вода

Начин на приготвяне:

Слагаме плодовете в съд за боле и поръсваме със захарта. Заливаме със рома и половината от бутилката вино. Оставяме на хладно за 3-4 часа.

Непосредствено преди поднасяне прибавяме останалото вино, шампанското и газираната вода, които предварително сме изстудили.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало