Продукти:
• 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече)
• 2 яйца
• 1 водна чаша захар
• 1 водна чаша брашно
• 1 пакетче бакплувер
• 3/4 водна чаша кисело мляко
• 3/4 водна чаша олио
Начин на приготвяне:
Смесваме всички продукти без ябълките и ги бъркаме, докато получим еднородна смес, която изсипваме в намазнена и набрашнена кръгла тава.
Отгоре нареждаме ябълките, нарязани на тънки филийки, и печем в умерена фурна. Изчакваме готовия сладкиш да изстине и поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...