29.11.2020 година
1564339898.swf
Ч
удодейна рецепта
  5315  |   0  
Отварата от пелин ми помага да се боря с рака
Когато за пръв път чух диагнозата "рак на стомаха", знаех, че излекуване няма. Дотук бях, си казах и започнах да броя дните до края. Зная, че той е неизбежен, защото няма да ми правят операция. Всичко е в напреднал стадий и хирургическата намеса не само че е безпредметна, но ще ускори процеса. Болките - също. Преди месец бях почти стигнала в отвъдното, но се върнах. Значи, още не беше време!
Пия много лекарства, а те още повече ме карат да повръщам, да се чувствам отмаляла. Като раково болна! И в деня, след като отново се върнах от болницата у дома, започнах да пия билкови отвари. Чувствам се по-добре. Дори лекарите, които ме бяха напълно отписали и смятаха (в това съм напълно сигурна), че е въпрос на дни, се чудеха на повишения ми хемоглобин, на прилива ми от сили.

Традиционната рецепта е следната:

• 1 с. л. наситнени стръкове от билката се заливат с 200 мл кипяща вода. След 30-60 мин запарката се прецежда и се разделя на 3 равни дози, които се изпиват преди закуска, обяд и вечеря.

Аз обаче правя по-силна запарка и я разреждам с вода.
• 3 с. л. натрошен пелин запарвам с чаша кипяща вода. Отделно сварявам 1 л вода. След 30 мин прецеждам запарката и я сипвам във водата. От нея пия по 1 с. л. 3 пъти на ден.
Това е тайното ми оръжие засега. Освен действието си върху стомашно-чревния тракт билката има и друго действие. Етеричното масло на пелина, което е близко до това на камфора, стимулира дейността на сърдечно-съдовата и на централната нервна системи. Вероятно ракът няма да изчезне, но съм благодарна и на малкото: да не се чувствам безпомощна в малкото време, което ми остава. И това все пак е нещо. Пък кой знае - може да стане и чудо! Все още ми се живее!

По желание на болната не публикуваме нейното име.
03.10.2012 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020