21.06.2021 година
1564339898.swf
Ч
удодейна рецепта
  6184  |   1  
Как да се избавя от брадавиците?
Никога досега не съм имала брадавици по ръцете, но преди месец те се появиха и много ме притесняват. Казаха ми да ги превържа с копринен конец и ще се махнат. Направих го, но без ефект. Как да се избавя от тях?
И. Фил. от П.


• Пробвайте да мажете брадавиците няколко пъти дневно със сок от кисели ябълки или със сок от пресен кромид лук. През нощта им правете компрес с лук. Нарежете на тънки пластинки средно голяма глава, поставете кръгчетата в чаша, налейте до 1/3 от обема й оцет и ги оставете за 2 часа при стайна температура. След това извадете луковите кръгчета и ги сложете върху брадавиците като компрес.
• Ефикасно средство за избавяне от брадавиците е чесънът. Нас-тържете го на ситно ренде и смесете 100 г чеснова кашица със 100 г краве масло и с това мазило намажете брадавиците.
• Неголемите новопоявили се брадавици може да се унищожат, ако ги мажете 2 пъти дневно със сок от глухарче или като ги натривате през ден със сок, получен от току-що срязаното стъбло на млечка.

Ако искате – вярвайте

В някои старинни лечебници намираме няколко съвета за трайно унищожение на брадавиците. Натрийте брадавицата с едната половина на разрязан суров картоф, след това - с другата. После съединете двете половини, сложете ги в някой ъгъл и забравете за тях. Когато картофът загние, брадавиците ще изчезнат от само себе си. В тези лечебници има рецепта и за отстраняване на брадавици с копринена нишка, за която ни пишете. Само че това според тях се прави така: завързва се конецът във въздуха на възел над всяка брадавица, а след това се скрива в разрязан наполовина картоф, който пък се зарива в земята, без никой да види. След 2-3 седмици, твърди лечебникът, от брадавиците няма да остане и следа.
12.11.2012 г. / Неделка Митрева
Най-четеното в "Чудодейна рецепта"
Коментари (1)
Коментари От: ovenaelli  08:27  събота, 16 януари 2016 г.Докладвай обиден коментар 
има си билка , която по нашия край и викаме "брадавиче", или змийско мляко / пуска оранжев сок/ всеки ден се маже със сока-минава напълно за един два месеца.Може да се изцеди сока и да се държи в хладилник/ най- много има в корените/ но по добре е пресен сок.
 

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021