09.05.2021 година
1564339898.swf
Ч
удодейна рецепта
  27530  |   3  
Жълтият кантарион лекува витилиго
Макар да представлява само козметичен дефект, витилигото се отразява зле върху психологическия комфорт на болния. Болестта се изразява в бели петна по кожата или космите поради липса на пигментация. Кожният пигмент меланин изчезва в резултат на разрушаване или отслабване на клетките в засегнатите участъци кожа. Не е изяснено защо именно най-чувствителните части на тялото са и най-често засегнатите. Макар да липсва категорична теория за причините за болестта, специалистите са установили, че по-склонни към витилиго са хора с автоимунни разстройства, при които имунната система на тялото атакува собствените си тъкани и органи. При витилигото имунната система възприема пигментните клетки като чужди тела и ги унищожава.
Много ефикасно билково лекарство помага за изчезване на белите петна, твърдят мои пациенти. Мазилото се приготвя от жълт кантарион.

Рецепта

Един буркан от 750 мл се напълва догоре с нарязани цветове жълт кантарион, които се заливат с натурален зехтин. Сместа се оставя 20 дни на прозореца или терасата, след което се прецежда през марля. Добавя се около 200 мл царевично олио. По желание се поставят и 1-2 капки лавандулово или друго етерично масло (розово, цитрусово), което ще придаде приятен мирис на мазилото. Белите петна се третират 2 пъти дневно в продължение на 5-6 месеца. Желателно е петната да се излагат по-често на слънце
01.07.2010 г. / Д-р Веселин Илиев, дерматолог
Най-четеното в "Чудодейна рецепта"
Коментари (3)
Коментари От: Павлина Стаменова  06:19  вторник, 21 юли 2015 г.Докладвай обиден коментар 
Доколкото разбирам, д-р Илиев споделя съвсем безплатно своята рецепта, ако някой не вярва да си ходи болен. Имам си същия инат вкъщи, предпочита да замърсява черния си дроб и да си ходи дамгосан, вместо да пробва рецептата, която отдавна е готова. Имайки предвид лечебното действие на жълтия кантарион и зехтина, вярвам в положителния ефект, но... свободна воля.
 
Коментари От: йордан  08:03  неделя, 17 май 2015 г.Докладвай обиден коментар 
Не правете пари за сметка на болните хора някой може да реши на навреди на вас,око за око зъб за зъб. Рецептата не означава нищо няма ясна конкретика и методика и звучи нереално няма марки,фирми от което си личи че е поредната доза прах в очите.Аз си ходя болен с високо вдигната глава, а вие шарлатани вечер не спите а денем се криете като мишки да не ви резне някой някъде .
 
Коментари От: Anita Geoegieva  11:28  пeтък, 11 април 2014 г.Докладвай обиден коментар 
kantariona moje li da e izsushen,ili precni cvetove trqbva da se ???
 

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021