Красотата на този храст се вижда наесен. Листата стават червени или виолетови, а след като опадат, лъскави пурпурни плодчета украсяват голите клони чак до Коледа. Засадете в групи, а не поединично, за да сте сигурни, че плодчетата ще се появят. Цветовете са незначителни.
Сортове: Най-популярният вид е С. bodinieri giraldii. Достига височина около 1,8 м, през юли се окичва с лилави цветове, а през септември или октомври - с бледопурпурни плодчета. Някои разсадници предлагат С. bodinieri Profusion. C. japonica е по-дребна и по-деликатна; достига 90 см височина, с розови цветове и виолетови плодчета.
Място и почва: Сравнително плодородна почва с добри дренажни свойства. Мястото трябва да е слънчево и на завет.
Подкастряне: Не е задължително. В началото на пролетта отстранете нежеланите или счупените клонки.
Размножаване: Чрез отводки наесен или заложете резници в сандъче на открито през лятото.
Това е традиционната подправка в националната ни кухня. Чубрицата е основната съставка на българската шарена сол. Освен това можем ли да си представим ястията боб, леща, картофи, кюфтета и др. без уч...
Плодовете на крушата със сочното си и топящо се плодово месо, с приятния си аромат и с много доброто съчетание на захари и киселини са превъзходен десерт. Много са ценни консумирани както в прясно, та...
Г. робуста е единственият отглеждан вид. Ефектът от силно нарязаните папратовидни листа изчезва с годините. След като достигне 60-90 см височина, се изхвърля или се намалява височината й. Гревилеята...
Южна Африка е родина на много от най-обичаните цветя от семейство Ирисови – гладиоли, фрезии, монтбриеции... От там произхожда още един прекрасен представител на семейството, който съвсем незаслужено ...