03.06.2020 година
1564339898.swf
Р
ецепти за здраве
 441 |  0 
Как да засилим действието на антибиотиците
Когато се разболеем, ние обикновено се хващаме за антибиотиците или други медикаменти, за да свалим температурата. Щом това стане, се успокояваме и смятаме, че сме оздравели. Възпалителният процес обаче продължава още няколко дни и преминава в хронична форма с продължителна интоксикация, нерядко обостряне и много усложнения.
За да не се стигне дотам, е добре да прибавим към медикаментозното лечение препарати от лекарствени растения.
• От първия ден на болестта се препоръчва приемът на корен от сладък корен във вид на таблетки или сироп (по 1/2 ч. л. 3 пъти на ден).
• Може да се приема и 3 пъти дневно по 2 с. л. отвара от корена на сладкия корен (приготвя се с 1 с. л. смлян корен на 1 чаша вода).
• Едновременно трябва да се пият сокове от растения, които оказват противовъзпалителен и противоалергичен ефект. С отлично действие е сокът от алое или каланхое ( по 1 ч. л. 3 пъти на ден)и от широколистен живовлек (по 1 с.л. 3 пъти дневно).
• При възпаление на дихателните органи отварата от корена на сладък корен може да се приема в съчетание с отвара от корен от бял оман.
• При възпаление на бъбреците и пикочните пътища – с отвара от корени на репейник, а на черния дроб – с отвара от корен на глухарче. Отварите и от тези растения се приготвят с 1 с. л. суровина на 1 чаша вода. Приемат се 2 седмици – по 1 с. л. 3 пъти на ден.
• Противомикробното и антисептичното действие на антибиотиците, приемани по време на болестта, се подсилва с курс на естествения антибиотик иманин, който се съдържа в жълтия кантарион. За един курс са необходими 100 г смлени листа и стебла на билката. Престояват в 1 л вино от типа на “Каберне” или водка, наполовина разредена с вода. За да се ускори процесът (при стайна температура трябва 1-2 седмици), затворената с тапа бутилка може да се постави в голяма тенджера с топла вода от крана за 2 часа, като през това време водата в тенджерата веднага щом изстине, се заменя с топла. От тази настойка се пие по 1 с. л. отделно или заедно със сироп от сладкия корен или сок от алое 3 пъти на ден преди хранене.
Внимание! Не бива настойката с жълтия кантарион да се приготвя с тенджера с кипяща вода, както обикщновено се прави с други лечебни растения. Причината е, че под действието на високата температура иманинът се разрушава.
Добре неутрализира антибиотика и мумиото. Приема се 10-12 дни по 0,2 г преди закуска и преди сън.
Старайте се да консумирате продукти, в които има много витамини – лук, чесън, лимони, магданоз, нар. Приготвяйте си (когато имате възможност) салата от шапиче или лобода. Веднага след като температурата се нормализира, започнете разходки, които постепенно удължавайте. Сутрин правете лечебна гимнастика. Започнете я с леки упражнения от положение лежешком и седящо
Тези лесни за изпълнение препоръки ще ускорят процеса на оздравяването и най-важното – ще позволят да се излекувате напълно и ще ви избавят от нежелателни усложнения.
09.11.2018 г. / Димитрина Даневска

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020