Още рецепти » Да сверим часовниците си

 Да сверим часовниците си

Ако искаме да сме перфектни във всичко, което вършим - учим, спим, работим, правим любов, и да извлечем максимална полза от усилията си, налага се да се вслушваме в биологичния си часовник. Дали обаче винаги е така?

8 ч

Време за любов. После непременно закусете добре, за да се заредите с енергия, която ще ви е крайно необходима през деня. Сега е и моментът без угризения на съвестта и без вреда за линията си да се поглезите с нещо сладко. Можете да си позволите бързи захари, доставяни на организма с конфитюр, мед, течен шоколад, но все пак е по-добре да заложите на бавните захари от пълнозърнестия хляб, овесените ядки, плодовете, които ще ви държат бодри чак до вечерта.

10-12 ч

Краткотрайната ви памет е в най-добрата си форма. С лекота запаметявате имена и телефонни номера, проявявате творчество и въображение в решаването на всички служебни задачи.

13-14 ч

След като се наобядвате, трябва да си починете, иначе тонусът ви рязко ще спадне. Почивката обаче не бива да е продължителна - най-много двайсетина минути, после със сигурност ще се почувствате освежени и готови за трудови подвизи.

15-17 ч

Ако се налага да тръгнете на път, направете го сега - способността ви да се концентрирате е най-висока, а реакциите ви са светкавични. Моментът е подходящ и за активно спортуване, тъй като координацията между мозъка и мускулите е оптимална.

17 - 20 ч

Задейства се дълготрайната памет, която ви помага да усвоявате знания и разнообразна по характер информация. Според психолозите именно вечерта е най-подходяща за подготовка за изпити, писане на домашни, преговаряне на уроците за утрешния ден.

20 - 24 ч

Подгответе се за една спокойна нощ. За целта вечеряйте леко и не се натоварвайте с интензивно спортуване, което ще повиши телесната ви температура и така ще ви попречи да заспите веднага. Легнете си при първите признаци на умора, иначе ще се наложи да стоите будни още 90 минути, докато настъпи следващият цикъл на съня.

2 - 4 ч

Трябва да се наспите добре, не да купонясвате до зори. Имайте предвид, че алкохолът започва да опиянява много по-бързо след 23 часа, и не попадайте в клопката му. Най-важното обаче е да не правите нищо, което изисква повишено внимание - да шофирате например, тъй като и интелектуалните, и психическите ви сили са изчерпани. Помнете, че именно в 3 часа посред нощ стават най-много катастрофи по пътищата.

Автор: Димитрина Даневска

Представяме Ви:

Създаване и подържане на тревни площи

Наричат тревата коса на земята и едва ли има по-силно и по-вярно определение от това. Нейните владения в природата тръгват от морския бряг и от леговищата на реките и се извисяват до пустия свят на ск...

Младежките пъпки

14-годишната ми дъщеря се покри с пъпки, как да ги премахнем? Предложете ни наистина ефикасни билкови рецепти. Ст.М. от Г. Може да опитате два начина, които се надяваме да помогнат. • Смес...

Вкусотии в гювечета

Свинско с гъби Продукти за 4 гювечета: 800 г свинско месо, 1 к.ч. брашно, 2 яйца, 1 к.ч. олио, 1 1/2ч.ч. гъби, 2 глави лук, 1 ч.ч. бяло вино, 4 с.л. настърган кашкавал, черен пипер, сол. Нaчин...

Направете си градина в стаята

За миниатюрна градина са подходящи нискорастящи видове или просто млади растения, чието развитие да забавите. Младите растения могат да украсят такава градина само за известно време, а когато пораснат...

Начало