Лошият дъх от устата се среща често сред хората и се появява при почти всички заболявания и възпаления на гърлото, устата, носа, белия дроб, при стомашно-чревни заболявания, чернодробни, бъбречни, диабет и много други. Не само болести могат да причинят неприятния дъх. Той е доказателство за нередовно миене на зъбите. От традиционната медицина се препоръчват антибиотици и други фармацевтични препарати. Включването на билки
ще ускори процеса на оздравяването.
Полезни рецепти:
• Взимат се 1-2 кристалчета калиев хиперманганат и се разтварят в хладка вода до бордолезов цвят. С този разтвор се прави гаргара на устата и гърлото 3 пъти дневно – сутрин, обед и вечер. Последната глътка от разтвора може да се изгълта. От него минава и стомашната болка, а може да се изплаква и носът. Гаргара се прави около 20 дни.
• Вместо калиев хиперманганат, който се купува от аптеката, може да се използва 1 голям въглен от липа или върба, който се вари 10 минути в 300 мл вода, след което водата се прецежда и с тази отварка се прави гаргара на устата и гърлото, както с калиевия хиперманганат.
• Вътрешно е полезно да се пие отвара от листата на черните боровинки – 1 с. л. листа в 500 мл вода се вари 10 минути. Приема се 3 пъти дневно – сутрин, обед и вечер по 1 чашка от 100 мл преди ядене.
• Може да се пие и отвара от росoпас или отвара от чубрица – като 1 с. л. стрита чубрица се вари в 500 мл вода около 10 минути, докато остане около 350 мл вода. Пие се по 1 к. ч. 3 пъти дневно.
Маслинена супа Прoдукти: 15 маслини, 1 шепа ориз, 1 глава лук, 2-3 с. л. брашно, 3-4 с.л. олио, магданоз, сол. Нaчин на приготвяне: Изчистваме маслините от костилките и ги разрязваме на две. С...
Трилистникът или известен още като едрокоренна алоказия (Alocasia macrorhiza) е роден на остров Шри Ланка, но е разпространен в култура в тропиците, където масово се отглежда навън. Има и пъстролистен...
Днес рефлексотерапията е най-популярният начин на алтернативната медицина. Привлекателна е с това, че са нужни само ръце и добри познания. Тя осигурява по-добро здраве, ментална и физическа релаксация...
Печен конфитюр от сливи Прoдукти: на 1 кг сини сливи – 500 г захар, 1 к.ч. оцет, 5 зърна карамфил Нaчин на приготвяне: Разполовяваме сливите и махаме костилките. Наръсваме със захарта. Оставям...