Лошият дъх от устата се среща често сред хората и се появява при почти всички заболявания и възпаления на гърлото, устата, носа, белия дроб, при стомашно-чревни заболявания, чернодробни, бъбречни, диабет и много други. Не само болести могат да причинят неприятния дъх. Той е доказателство за нередовно миене на зъбите. От традиционната медицина се препоръчват антибиотици и други фармацевтични препарати. Включването на билки
ще ускори процеса на оздравяването.
Полезни рецепти:
• Взимат се 1-2 кристалчета калиев хиперманганат и се разтварят в хладка вода до бордолезов цвят. С този разтвор се прави гаргара на устата и гърлото 3 пъти дневно – сутрин, обед и вечер. Последната глътка от разтвора може да се изгълта. От него минава и стомашната болка, а може да се изплаква и носът. Гаргара се прави около 20 дни.
• Вместо калиев хиперманганат, който се купува от аптеката, може да се използва 1 голям въглен от липа или върба, който се вари 10 минути в 300 мл вода, след което водата се прецежда и с тази отварка се прави гаргара на устата и гърлото, както с калиевия хиперманганат.
• Вътрешно е полезно да се пие отвара от листата на черните боровинки – 1 с. л. листа в 500 мл вода се вари 10 минути. Приема се 3 пъти дневно – сутрин, обед и вечер по 1 чашка от 100 мл преди ядене.
• Може да се пие и отвара от росoпас или отвара от чубрица – като 1 с. л. стрита чубрица се вари в 500 мл вода около 10 минути, докато остане около 350 мл вода. Пие се по 1 к. ч. 3 пъти дневно.
Бременността е физиологично състояние, при което настъпват важни промени не само в дейността на половите жлези, но и на всички жлези с вътрешна секреция. Тези промени се отразяват върху функциите на в...
Маринована капия Прoдукти: 5 кг червена месеста “Капия”, 300 г сол, 400 г захар, бахар и черен пипер на зърна, 0.5 л оцет, олио Нaчин на приготвяне: Почистваме чушките от семената и във всяка...
Кой от нас, въпреки желязната си вяра в традиционната медицина, не прилага от време на време средства за лечение, предавани от поколение на поколение в семейството му. Тези „бабешки" рецепти не в...
Пай с джанки Прoдукти: 5 яйца, 1 1/2 ч.ч. захар, 2 1/2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. гореща вода, 2 пакетчета краве масло, 1 с.л. бакпулвер, 2 ванилии или настъргана кора от 1 лимон, 700 г джанки, изчистен...