Още рецепти » Детето се страхува от водата

 Детето се страхува от водата

Фобия от водата имат около 10% от хората, населяващи земята. Според психоаналитиците тя се появява още в зародишната фаза от нашето развитие и се дължи на тежко прекараната бременност на майките ни. Истината е, че се преодолява много трудно, затова, забележите ли я в наследниците си, вземете мерки, докато не е станало късно. Не си и помисляйте обаче, че ако ги хвърлите в дълбокото, те моментално ще се научат да плуват. Нищо подобно! Много по-вероятно е да ги стресирате за цял живот. По-интелигентно от ваша страна ще бъде, ако привикнете малките човечета към водата постепенно и с огромно търпение. При положение че са между 8 месеца и 1 година, започнете да си играете с тях във ваната вкъщи, която не бива да пълните повече от половината. На всяка цена избягвайте да мокрите лицата им, докато се забавлявате. Пораснат ли малко повече, устройвайте игри с лейката или маркуча, с които поливате цветята си, а когато отидете на море, първите няколко дни издълбавайте дупки в пясъка (непременно далеч от водната шир), пълнете ги с вода и оставяйте мъничетата да се плацикат на воля в нея.

Автор: Весела Гигова

Представяме Ви:

Кръгли форми в градината

Ако правите стени и ъгли са ви омръзнали с неизбежното си присъствие в градската архитектура и обзавеждането на дома, значи е време да се обърнете към най-съвършената геометрична фигура – кръгът. А ед...

Как се гледа палма в стая

Във връзка с южния произход на палмите техните изисквания към факторите на околната среда са високи и съществува пряка зависимост между тях. Така например при повишаване количеството на светлината, ес...

Фантазии с бутер тесто

Соленки на фурна Прoдукти: 500 г готово бутер тесто, 1 жълтък, 50 г сирене, 1 ч.л. ким, 1 ч.л. сол. Нaчин на приготвяне: Разстиламе готовото тесто и го намазваме с жълтъка, който сме разбил...

Пролетни баници

Клин със спанак Прoдукти: 2 ч.ч. брашно, 1 кг спанак, 1 ч.ч. разтопено краве масло, 1 ч.ч. ориз, 250 г натрошено сирене, 7 яйца, сол. Замесваме меко /банично/ тесто от брашното, 1/2ч.л. сол, 1...

Начало