Още рецепти » Бодливите пазачи

 Бодливите пазачи

Ако откриете, че някой бодливко е харесал градината ви, няма причина да се притеснявате. Той не само не би навредил на растенията, но ще свърши и добра работа.
Грижливи градинари са направили едно случайно откритие - таралежите са отлични пазачи в двора. Те унищожават всякакви неприятели, дори едри плъхове. Ако в градината си отглеждате таралежи, насажденията ще бъдат под сигурна защита.
Любопитно е, че тези „пазачи" лесно свикват с хората, разхождат се вечер из двора и „въвеждат" ред. С бодлите си прогонват любопитни чужди кучета. Но няма да пропуснат поставената за тях храна, например пушена риба. Изобщо тези бодливи топки са една надеждна охрана.
Малките таралежчета, които приличат на паячета, са много мили и любвеобилни. Може да се поглаждат по бодличките, да им се дава мляко в чинийки. А каква невероятна занимавка са за децата!
Специално за таралежите в градината трябва да оставите островчета от трева, а под лятната им къщичка - клонки, слама за постелка. Присъствието на тези добри животинки обаче напълно изключва разхвърлянето на отровни примамки в градината. Внимавайте и когато пръскате, използвайте по-малко отровни препарати.

Автор: Недялка ХРИСЧЕВА

Представяме Ви:

Форзицията води пролетта

Родината на форзициите е Източна Азия и Югоизточна Европа. Името им произлиза от името на шотланския ботаник Уйлям Форсайт. Известни са около 11 вида. Те представляват листопадни храсти със срещу...

Кога и как се използва гипскартон?

Гипсокартонът е композитен материал във вид на листове, чиято дължина бива от 2,5 – 4,8 м, ширината 1,2 – 1,3 м и дебелина 8-24 мм. Основата на такъв лист е гипс, а външните повърхности са облицовани ...

Фантазии с бутер тесто

Соленки на фурна Прoдукти: 500 г готово бутер тесто, 1 жълтък, 50 г сирене, 1 ч.л. ким, 1 ч.л. сол. Нaчин на приготвяне: Разстиламе готовото тесто и го намазваме с жълтъка, който сме разбил...

Есенни яхнии

Зеленчукова яхния Продукти за 4 порции: 3-4 моркова, половин алабаш, 1 ч.ч. грах, 1 малка глава карфиол, 3 с.л. олио, 2 ч.л. брашно, магданоз, сол. Нaчин на приготвяне: Нарязваме на дребни к...

Начало