Още рецепти » Мозайка от тапети

 Мозайка от тапети

Искате ли да създадете оригинална обстановка с малко средства, може да експериментирате с тапети. Хартиената покривка за стени е лесен и сравнително бърз начин да промените помещението. Ако искате да се докоснете до авангарда на интериорния дизайн, налепете по стените мозайка от тапети. Почувствайте се като художник и експериментирайте различни варианти.

Цветове и комбинации

Може да използвате едноцветни или десенирани. За да избегнете прекалената пъстрота, изберете не повече от четири десена. При композиция с едноцветни тапети добре е единият цвят да е неутрален и да служи като балансьор – например, бял, млечен, сивкав, в зависимост от другите цветове. Комбинирането на десенирани тапети е по-сложно, но по-стилно. Подберете ги в една цветова гама, но с различен рисунък. Печеливш вариант, подходящ както за класически, така и за съвременен интериор, е съчетанието на черно и бяло. Мозайката от тапети е добра идея, ако имате изостанали ролки от последния ремонт и те хармонират по цвят.

Запретнете ръкави
При залепването на отделните парчета спазвайте правилата за поставяне на тапети. Първо трябва да скроите квадратите, а след това да ги лепите на вертикални ленти, като почвате отгоре надолу. Същия ефект може да постигнете и с готови тапети, но ще ви излезе по-скъпо. Тапети, които наподобяват колаж от отделни елементи – например, картички, изрезки от вестници и рекламни брошури, опаковки от бонбони и др., се предлагат в дизайнерските колекции и са доста модерни. За да е пълна илюзията, те са “закачени” към стената с лепенки, карфици, кабърчета.

Автор: Димитрина Даневска

Представяме Ви:

Не изхвърляйте старият трилистник

Трилистникът или известен още като едрокоренна алоказия (Alocasia macrorhiza) е роден на остров Шри Ланка, но е разпространен в култура в тропиците, където масово се отглежда навън. Има и пъстролистен...

Да направим шницел

Виенски шницел Продукти за 4 порции: 600 г телешко месо от бута, 2 яйца, прясно мляко, брашно, галета, олио, сол, мазнина за пържене, Нaчин на приготвяне: Отрязваме 4 шницела от бута /не тря...

За кухнята - с любов

За кухнята понякога се говори като за душата на къщата. Тя е място не само за приготвяне и съхраняване на храната, но и уютното пространство, което обединява всички обитатели, подхранвайки обичта, раз...

Как да сготвим мозък?

Паниран мозък Продукти за 4 порции: 500 г телешки или свински мозък, 1 връзка корени за супа, 3 яйца, 1 к.ч. прясно мляко, 3-4 с.л. брашно, половин пакетче краве масло, 1 с.л. олио, лимонов сок, ...

Начало